Με συνολικά 8 αγώνες κάνει το άνοιγμά της η 5η αγωνιστική της Ligue 2, και o Αντώνης Μαρκαντώνης αναλύει και να μας δίνει τα προγνωστικά του για όλες τις αναμετρήσεις της ημέρας!


*Όλοι οι αγώνες διεξάγονται στις 21:00!*


Αζαξιό (17η) – Τούρ (9η)

Ψάχνει ακόμη την πρώτης της νίκη στο πρωτάθλημα η Αζαξιό, αφού στις πρώτες 4 αγωνιστικές ο απολογισμός της είναι 2 ισοπαλίες (εντός) και 2 ήττες (εκτός). Η ομάδα του Πανταλόνι στο τελευταίο της ματς κόντρα στην Μπρεστ αν και εμφάνισε ένα καλό πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα 3 παιχνίδια της, δεν κατάφερε να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, καθώς γνώρισε την εκτός έδρας ήττα με 1-0.

Πολύ καλό ξεκίνημα πραγματοποιεί η Τούρ, αφού παραμένει αήττητη μέχρι στιγμής στις πρώτες 4 αγωνιστικές, με τον απολογισμό της να είναι 1 νίκη και 3 ισοπαλίες. Στο τελευταίο της ματς κόντρα στην Οσέρ εντός έδρας, η ομάδα του Σιμόνε πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, πετυχαίνοντας έτσι την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, αφού επικράτησε με 3-1!

Εκτίμηση: Αν και η Τούρ δείχνει να είναι σε καλύτερη κατάσταση μέχρι στιγμής απ'ότι η Αζαξιό, δεν μπορώ να παραλείψω το γεγονός πως οι γηπεδούχοι βγάζουν ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο στην έδρα τους απ'ότι εκτός, έχοντας αποφύγει στα 2 ματς που έχουν δώσει μέχρι στιγμής την ήττα. 

Το ποντάρισμα μου στο συγκεκριμένο ματς θα είναι τα 2-3 γκολ με απόδοση 2.05 στην VistaBet, αφού η Αζαξιό σε αυτές τις 4 πρώτες αγωνιστικές, έχει δείξει να δίνει μεγάλη έμφαση στην άμυνά της, και γι'αυτό τον λόγο δεν βλέπω το τελικό σκορ να ξεφεύγει σε μεγάλα επίπεδα. 


Οσέρ (18η) – Νιμ (20η)

Σε κρίση δείχνει να βρίσκεται η ομάδα της Οσέρ, που ψάχνει να πετύχει ακόμη την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, αφού ο μέχρι στιγμής απολογισμός της είναι 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο άσχημα για την ομάδα του Βανουσί στο τελευταίο της ματς, αφού γνώρισε εύκολα την εκτός έδρας ήττα με 3-1 από την Τούρ!

Μετά το άσχημο ξεκίνημα που έκανε στα 3 πρώτα παιχνίδια της, όπου είχε απολογισμό 2 ήττες και 1 ισοπαλία (όλα τα ματς εκτός) , χωρίς μάλιστα να σκοράρει σε κανένα από τα παιχνίδια της, η Νιμ την προηγούμενη αγωνιστική έδειξε πως σιγά σιγά βρίσκει τα πατήματά της, αφού κατάφερε να αποσπάσει την εντός έδρας ισοπαλία με 2-2 από την ανώτερη της Νανσί! Ωστόσο η ομάδα του Πασκουαλέτι έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει, αφού θυμίζουμε πως λόγο της εμπλοκής της στου στημένους είχε τιμωρηθεί με -8 βαθμούς και μέχρι στιγμής στις πρώτες 4 αγωνιστικές έχει πάει μόλις στους -6!

Εκτίμηση: Και οι δύο ομάδες δεν έχουν πραγματοποιήσει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Η μεν Οσέρ ψάχνει την αντίδραση σήμερα, ούτως ώστε να πετύχει την πρώτης νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ μάλιστα υπάρχει περίπτωση στο σημερινό ματς της ομάδας, να παίζεται το "κεφάλι" του Βανουσί στον πάγκο των γηπεδούχων! Από την άλλη πλευρά η Νιμ, αν και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα την προηγούμενη αγωνιστική, για 3η σερί αγωνιστική δεν κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνά, ενώ μάλιστα εκτός έδρας μέχρι στιγμής στα 3 ματς που έχει δώσει, δεν δείχνει και πολύ καλό πρόσωπο!

Στο δια ταύτα, η επιλογή μου στην αναμέτρηση θα είναι το G/G με απόδοση 2.15 στην VistaBet, αφού και οι δύο ομάδες δείχνουν να δυσκολεύονται αρκετά να κρατήσουν ανέπαφες τις εστίες στους στα τελευταία ματς που έχουν δώσει!


Νιόρ (19η) – Λαβάλ (5η)

Δείχνει να βρίσκει ρυθμό σιγά σιγά η Νιόρ, αφού μετά και τις 2 σερί ήττες που είχε υποστεί τις δύο πρώτες αγωνιστικές, στο προηγούμενο παιχνίδι της, κατάφερε να αποσπάσει την 2η συνεχόμενη ισοπαλία, αυτή την φορά με 0-0 κόντρα στην Εβιάν εκτός έδρας. Ωστόσο η ομάδα του Μπρουάρ δείχνει να έχει μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση αφού σε αυτά τα πρώτα 4 ματς, έχει πετύχει μόλις 1 τέρμα!

Παρά το νωθρό της ξεκίνημα τις 2 πρώτες αγωνιστικές, όπου μετρούσε 1 ισοπαλία και 1 ήττα, η Λαβάλ στα τελευταία 2 ματς που έχει δώσει, δείχνει να ανεβάζει στροφές! Στο τελευταίο της παιχνίδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα εντός έδρας, κατάφερε να πετύχει την 2η σερί της νίκη, επικρατώντας με 2-1! Όμως η ομάδα του Ζανκό αν και έχει σκοράρει στα 3 από τα 4 ματς που έχει δώσει, σε κανένα μέχρι στιγμής, δεν έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της!

Εκτίμη: Η Νιόρ από την μία, στα τελευταία 2 ματς που έχει δώσει, δείχνει σιγά σιγά να ανεβάζει στροφές, ωστόσο ακόμη δεν έχει πετύχει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά η Λαβάλ, μετά το μέτριο ξεκίνημά της, έχει πετύχει το 2 στα 2 και δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ωστόσο όπως είπα και στην ανάλυσή της, σε κανένα μέχρι στιγμής παιχνίδι της, δεν έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της!

Η επιλογή μου στην αναμέτρηση θα είναι με ρίσκο τo διπλό με απόδοση 3.40 στην VistaBet, αφού η Λαβάλ δείχνει να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση απ'ότι οι γηπεδούχοι, ενώ μάλιστα μπορεί να εκμεταλλευθεί τις επιθετικές λύσεις που δείχνει να έχει απ'ότι η Νιόρ, που όπως είπα στην ανάλυσή της δυσκολεύεται πολύ αν βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, έχοντας σκοράρει μόλις 1 τέρμα μέχρι στιγμής!


Κλερμόν (3η) – Νανσί (2η) 

Δυνατό ξεκίνημα έχει κάνει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα τις πρώτες 4 αγωνιστικές η Κλερμόν, όπου παραμένει αήττητη έχοντας απολογισμό 2 ισοπαλίες και 2 νίκες! Η ομάδα της Ντιάκρ αν και δυσκολεύτηκε την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Χάβρη, κατάφερε να κάνει το 2 στα 2 παίρνοντας την νίκη με 0-1! Μάλιστα η Κλερμόν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της για δεύτερο σερί παιχνίδι της, και 3ο συνολικά στις πρώτες 4 αγωνιστικές που έχει δώσει!

Πολύ καλό και το ξεκίνημα της Νανσί στο πρωτάθλημα, όπου και αυτή παραμένει αήττητη μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, έχοντας 2 ισοπαλίες και 2 νίκες! Την προηγούμενη αγωνιστική αν και τα βρήκε λίγο σκούρα κόντρα στην Νιμ εκτός έδρας, κατάφερε να πάρει τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας μένοντας στο 2-2. Η ομάδα του Κορέα όπως και πέρσι θα κυνηγήσει την άνοδό της στα μεγάλα σαλόνια της Ligue 1, ωστόσο θα πρέπει σιγά σιγά να αποκτήσει μία σταθερότητα στην απόδοσή της, κάτι που της έλειπε σε μεγάλο βαθμό από την περσινή χρονιά!

Εκτίμηση: Και οι δύο ομάδες μέχρι στιγμής παραμένουν αήττητες στο πρωτάθλημα, ενώ μάλιστα παρουσιάζουν ένα πολύ καλό πρόσωπο στα μέχρι στιγμής παιχνίδια τους! Η Κλερμόν θα προσπαθήσει να αντλήσει δύναμη από την έδρα της για να πάρει την νίκη, ωστόσο η Νανσί από την άλλη έχει δείξει δυνατή τόσο εντός έδρας όσο και εκτός! 

Η επιλογή μου στην αναμέτρηση θα είναι το G/G με απόδοση 2.05 στην VistaBet, αφού και οι δύο ομάδες έχουν δείξει πως βρίσκουν εύκολα τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα σε αυτές 4 πρώτες αγωνιστικές!


Ντιζόν (4η) – Κρετέιγ (6η)

Το φετινό ξεκίνημα της Ντιζόν δεν είναι τόσο εντυπωσιακό, αφού στις πρώτες 4 αγωνιστικές, μετράει 2 νίκες 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Η μοναδική ήττα μάλιστα που έχει υποστεί η ομάδα του Νταλ' Ολιο είναι από την νεοφώτιστη Μπουργκ Περόναζ με 2-1 εκτός έδρας. Την προηγούμενη αγωνιστική, η Ντιζόν εκμεταλλεύθηκε στο έπακρον την έδρα της αλλά και το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ούτως ώστε να πάρει τη νίκη με 2-0 από την Λανς.

Αν και το ξεκίνημα της στις δύο πρώτες αγωνιστικές ήταν εντυπωσιακό,πετυχαίνοντας 2 σερί νίκες, στην συνέχεια η Κρετέιγ έδειξε να χαλαρώνει, και το πλήρωσε, αφού στα δύο τελευταία ματς που έχει δώσει ο απολογισμός της είναι 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Στο τελευταίο της παιχνίδι, η ομάδα του Φροζέρ αν και το πάλεψε κόντρα στην Μετς εντός έδρας, τελικά δεν κατάφερε να πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, γνωρίζοντας την εντός έδρας ήττα με 1-2.

Εκτίμηση: Και οι δύο ομάδες έχουν κάνει μία καλή εκκίνηση στο πρωτάθλημα βάση των αποτελεσμάτων τους. Ωστόσο η Ντιζόν αν και δεν αποδίδει τα μέγιστα μέχρι στιγμής, έχει τον τρόπο να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει στην έδρα της! Έτσι η επιλογή μου στο ματς θα είναι ο άσσος με απόδοση 1.61 στην VistaBet.


Μπουργκ Περόναζ (13η) – Σοσό (14η)

Μετά το κακό ξεκίνημα όπου είχε υποστεί 2 σερί ήττες, η νεοφώτιστη Μπουργκ Περόναζ έχει καταφέρει να μείνει αήττητη στα 2 τελευταία ματς που έχει δώσει, έχοντας απολογισμό 1 νίκη και 1 ισοπαλία. Στο τελευταίο της ματς κόντρα στην Βαλενσιέν εκτός έδρας, η ομάδα του Ντέλα κατάφερε να πάρει τον 1 βαθμό, αποσπώντας την ισοπαλία με 1-1. Το τελευταίο ματς που έδωσαν οι νεοφώτιστοι, ήταν και το 1ο που έληξε στο Under 2,5!

Μέτριο το μέχρι στιγμής ξεκίνημα για την ομάδα της Σοσό, όπου παραμένει μακριά από την χαρά της νίκης στις πρώτες 4 αγωνιστικές, έχοντας απολογισμό 1 ήττα και 3 ισοπαλίες! Στο τελευταίο της ματς πάντως κόντρα στην Παρί εντός έδρας, αν και η ομάδα του Εχουφνί αγωνιζόταν με 10 παίχτες για μεγάλο χρονικό διάστημα, τελικά κατάφερε να τσιμπήσει τον βαθμό της ισοπαλίας μένοντας στο 1-1. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως η εικόνα της Σοσό στα 4 πρώτα παιχνίδια της είναι πολύ μέτρια, και θα πρέπει να βελτιωθεί άμεσα, αν θέλει να διεκδικήσει κάτι καλύτερο μέσα στην χρονιά!

Εκτίμηση: Την αρκετά βελτιωμένη εικόνα που δείχνει στα τελευταία 2 παιχνίδια της, αλλά και την έδρα της θέλει να εκμεταλλευθεί σήμερα η Μπουργκ Περόναζ, για να πάρει κάτι θετικό κόντρα στην προβληματική μέχρι στιγμής Σοσό!

Το ελαφρύ προβάδισμα κατά την άποψή μου λόγο έδρας αλλά και εικόνας των φιλοξενούμενων, το έχουν οι γηπεδούχοι, ωστόσο δεν θα ποντάρω στο συγκεκριμένο ματς, αφού αν η Σοσό δείξει καλύτερο πρόσωπο σήμερα μπορεί με την εμπειρία της εύκολα ή δύσκολα να πάρει την νίκη!


Παρί FC (8η) – Μπρεστ (7η)

Η ευχάριστη έκπληξη μέχρι στιγμής από τις νεοφώτιστες του πρωταθλήματος είναι η Παρί, όπου παραμένει αήττητη αυτές τις πρώτες 4 αγωνιστικές έχοντας απολογισμό 1 νίκη και 3 ισοπαλίες, κόντρα σε ομάδες μάλιστα ποιο έμπειρες από αυτήν! Την προηγούμενη αγωνιστική, η ομάδα του Ρενό πήρε την ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Σοσό εκτός έδρας, ωστόσο μπορούμε να πούμε πως αδίκησε τον εαυτό της, αφού αγωνιζόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα με παίχτη παραπάνω!

Μέτριος ο μέχρι στιγμής απολογισμός της Μπρεστ αυτές τις 4 πρώτες αγωνιστικές, όπου μετράει 2 νίκες, 1 ήττα και 1 ισοπαλία. Την προηγούμενη αγωνιστική, η ομάδα του Ντιπόντ αν και δυσκολεύτηκε πολύ, εκμεταλλεύθηκε για ακόμη μία φορά την έδρα της, για να πετύχει τη νίκη με 1-0 κόντρα στην Αζαξιό. Ωστόσο δεν μπορούμε να παραλείψουμε το γεγονός πως μέχρι στιγμής η Μπρεστ στα 2 ματς που έχει παίξει εκτός έδρας τα έχει βρει σκούρα, έχοντας 1 ήττα και 1 ισοπαλία!

Εκτίμηση: Μία ακόμη έκπληξη θέλει να κάνει σήμερα η Παρί, και να πάρει κάτι θετικό κόντρα ξανά σε μία ποιο έμπειρη ομάδα από αυτή. Από την άλλη πλευρά η Μπρεστ αν και διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο ρόστερ της σε σχέση με τους γηπεδούχους, μέχρι στιγμής εκτός έδρας έχει παρουσιάσει ένα αρκετά μέτριο πρόσωπο!

Με βάση την εικόνα που παρουσιάζει η Παρί, αλλά και την αδυναμία της Μπρεστ εκτός έδρας, θα επιλέξω το Draw No Bet  υπέρ της Παρί, με απόδοση 1.61 στην VistaBet. 


Ερυθρός Αστέρας (16η) – Βαλενσιέν (11η)

Αν και μέχρι στιγμής ο Ερυθρός Αστέρας αγνοεί την νίκη σε αυτές τις 4 πρώτες αγωνιστικές, έχοντας απολογισμό 2 ήττες και 2 ισοπαλίες, η εικόνα που παρουσιάζει είναι πολύ καλή και σε κάποια ματς, τα αποτελέσματα που έχει θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά! Την προηγούμενη αγωνιστική, η ομάδα του Αλμέιδα αν και προηγήθηκε νωρίς στο σκορ, για ακόμη ένα ματς πλήρωσε τα αμυντικά προβλήματα που εμφανίζει μέχρι στιγμής, γνωρίζοντας την εκτός έδρας ήττα με 2-1 από την Λαβάλ. Ενδεικτικό της πολύ κακής αμυντικής λειτουργίας που εμφανίζει μέχρι στιγμής, είναι το γεγονός, πως σε κανένα ματς δεν έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της!

Στις δύο πρώτες αγωνιστικές που έπαιξε η Βαλενσιέν, έδειξε να μπαίνει πολύ δυνατά στο πρωτάθλημα έχοντας 1 νίκη και 1 ισοπαλία, ωστόσο στα τελευταία 2 ματς που έχει δώσει, δείχνει πως ψάχνεται σε μεγάλο βαθμό για να βρει αγωνιστικό ρυθμό αφού ο απολογισμός της είναι 1 ήττα και 1 ισοπαλία! Στο τελευταίο ματς που έδωσε στην έδρα της η ομάδα του Λε Φραπέ παρουσίασε ξανά ένα μέτριο πρόσωπο και έτσι κόλλησε στο 1-1 κόντρα στην  Μπουργκ Περόναζ.

Εκτίμηση: Αν και ο Ερυθρός Αστέρας δεν έχει καταφέρει να πετύχει ακόμη την πρώτη του νίκη, σε όλα τα ματς που έχει δώσει, η εικόνα που παρουσιάζει είναι πολύ καλή, ωστόσο πληρώνει σε όλα την μέχρι στιγμής κακή αμυντική του λειτουργία! Εντός έδρας οι γηπεδούχοι παρά τον απολογισμό τους που είναι 1 ισοπαλία και 1 ήττα, έχουν παρουσιάσει ένα πολύ δυνατό πρόσωπο, και σε πολλές περιπτώσεις θα μπορούσαν να είχαν πάρει την νίκη! Η Βαλενσιέν από την άλλη πλευρά, αν έδειξε να ξεκινάει δυνατά στα 2 πρώτα ματς που έδωσε, στα επόμενα δύο έχει δείξει μέτριο πρόσωπο, και αναζητάει έτσι ακόμη την σταθερότητα στην απόδοσή της!

Στο δια ταύτα, αν οι γηπεδούχοι δείξουν βελτίωση στα αμυντικά τους καθήκοντα, πιστεύω πως σήμερα θα μπορέσουν να πετύχουν την πρώτη τους νίκη, κόντρα σε μία Βαλενσιέν που δείχνει πως ακόμη ψάχνεται να βρει ρυθμό στο πρωτάθλημα, έτσι η επιλογή μου στην αναμέτρηση θα είναι ο άσσος με απόδοση 1.85 στην VistaBet.


 

Ενδιαφέρουσα προσφορά από την VistaBet!!! Κάνε τώρα την εγγραφεί σου, παίξε ένα στοίχημα σε οποιονδήποτε αγώνα και αν λήξει 0-0, θα σου επιστρέφει όλα τα χαμένα στοιχήματα!!!