Η σημαντικότερη στιγμή του τουρνουά έφτασε, ο μεγάλος τελικός του eurobasket ανάμεσα στις αντικειμενικά πιο ποιοτικές ομάδες αυτού  θα διεξαχθεί απόψε το βράδυ.

Τα πάντα είναι γνωστά και για τις δύο ομάδες. Η Ισπανία, διαθέτει σίγουρα την ποιοτικότερη ομάδα του τουρνουά και επιθετικά είναι ομάδα που δεν αντιμετωπίζεται.Ο Ναβάρο είναι σε τρομακτική κατάσταση κερδίζοντας μόνος του τα Σκόπια στον ημιτελικό, ενώ τα αδέρφια Γκασόλ συνθέτουν ένα ασυναγώνιστο δίδυμο ψηλών.Το μόνο αγκάθι για αυτήν την ομάδα,όπως έχουμε ξαναπεί,ακούει στο όνομα Σκαριόλο, ένας προπονητής δίχως ιδιαίτερες ικανότητες, που σίγουρα σε δύσκολες καταστάσεις θα έχει μεγάλο πρόβλημα.

H Εθνική ομάδα της Γαλλίας ξορκίζοντας την κατάρα των επτά χαμένων ημιτελικών και κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι ξεπέρασαν σχετικά εύκολα το εμπόδιο των Ρώσων στον ημιτελικό.Διαθέτουν την πιο αθλητική ομάδα του τουρνουά και αναμφισβήτητα τον καλύτερο play maker της διοργάνωσης, τον Τόνι Πάρκερ.Ο Πάρκερ έχει πάρει από το χέρι τους Γάλλους και τους έχει οδηγήσει στον τελικό σκοράροντας,πασάροντας και γενικώς κάνοντας τα πάντα εντός του παρκέ.Πολύτιμες βοήθειες έχουν δώσει ο Μπατούμ και κάτω από τα καλάθια οι Νόα και Ντιαό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι Ισπανοί θα προσπαθήσουν να περιορίσουν το παιχνίδι του Πάρκερ και διαθέτουν αρκετούς παίχτες που μπορούν να θυσιαστούν για αυτήν την αποστολή(Ρούμπιο,Γιουλ,Σάδα).Από την άλλη,οι Γάλλοι θα έχουν ως προτεραιότητά τους να βγάλουν εκτός ρυθμού τον Ναβάρο χρησιμοποιώντας σύνθετες άμυνες ενώ παράλληλα θα χρειαστεί να καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να εξουδετερώσουν τα αδέρφια Γκασόλ για τους οποίους έχουν αρκετά κορμιά να τους ματσάρουν.

Θεωρώ πως η καλύτερη επίθεση κερδίζει την καλύτερη άμυνα,επομένως μεγάλο προβάδισμα δίνω στους φούριος ρόχας αλλά αποδόσεις της τάξης του 1.20-1.30 για νίκη τους είναι απαράδεκτες για έναν τελικό τέτοιου επιπέδου.

Η επιλογή μου είναι Γαλλία με handicap +7.5…