Η πρώτη ημέρα του Ευρωμπάσκετ επιβεβεβαίωσε όσους έλεγαν πως αυτή η διοργάνωση θα είναι αρκετά δύσκολη για όλες τις ομάδες. Αυτό βέβαια οφείλεται μέχρι ένα βαθμό κια στο γεγονός πως οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν βρει αγωνιστικό ρυθμό ακόμα. Είχαμε πει πως η Σερβία θα είναι πολύ δυνατή σε αυτό το τουρνουά και θα φτάσει πολύ ψηλά και βλέπουμε αυτό να ισχύει.

Η δουλειά που έχουν ξεκινήσει οι Σέρβοι εδώ και 2 χρόνια με την εθνική τους, αρχίζει να αποδίδει καρπούς και σίγουρα το μέλλον τους ανήκει. Από την άλλη η Ισπανία από το Μουντομπάσκετ του 2010 άρχισε να δείχνει πως το μοντέλο με όλα τα αστέρια της και με τον κόουτς Σκαριόλο στο τιμόνι, δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα παίζει σπουδαίο μπάσκετ. Είναι πολύ δύσκολο κυρίως λόγω προσωπικοτήτων και ισορροπιών στην ομάδα και ίσως της κοστίσει σε αυτό το Ευρωμπάσκετ την κορυφή. Είναι νωρίς όμως και θα περιμένουμε να δούμε τις ομάδες στην δεύτερη φάση.

Στις προβλέψεις μας πέσαμε μέσα για την μαχητικότητα των Φινλανδών, αν και χάσαμε το under του συγκεκριμένου αγώνα, ενώ τα Σκόπια κόντραραν το Μαυροβούνιο και τελκά ηττήθηκαν στην παράταση με 5 πόντους!

Η Γερμανία παρουσιάστηκε πολύ σοβαρή και αρκετά δουλεμένη ασχέτως της άσχημης κατάστασης του Ισραήλ ενώ όσο αφορά την Εθνική μας ομάδα πιστεύω πως αν και έχουμε ένα πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι, θα βρίσκουμε ρυθμό παιχνίδι με το παιχνίδι και δεν θα χάσουμε την πρώτη θέση του ομίλου.

Από τα σημερινά παιχνίδια έχω ξεχωρίσει το ντέρμπι Βοσνία - Μαυροβούνιο! Πιστεύω πως θα γίνει ένας συναρπαστικός αγώνας και επειδή είδα και τον χθεσινό αγώνα του Μαυροβουνίου με τα Σκόπια πιστεύω πως η ομάδα της Βοσνίας είναι πιο έτοιμη και έχει περισσότερες λύσεις από το Μαυροβούνιο στην παρούσα φάση. Οπότε προτείνω:

Βοσνία-Μαυροβούνιο χάντικαπ +6 πόντους στην Βοσνία με απόδοση 1.93 στην Pinnacle Sports Online Sports Betting

και για τους πιο τολμηρούς... νίκη της Βοσνίας με απόδοση 3.27 στην ίδια εταιρεία

Όσο αφορά το παιχνίδι της Αγγλίας με την Τουρκία δεν πιστεύω πως οι Τούρκοι θα έχουν εύκολο έργο, τουλάχιστον όχι όσο είχαν με την Πορτογαλία. Αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο χάντικαπ της Αγγλίας (+9,5 στην €5 + €50 free bet! είναι το μεγαλύτερο αυτή την στιγμή).

Στο παιχνίδι της Ελλάδας με την Φινλανδία πιστεύω πως θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τον γρήγορο και τρελό ρυθμό των Φινλανδών, κάτι που δεν κατάφερε η Κροατία, και θα πάρουμε μια "επαγγελματική" νίκη.