Προγνωστικά στοιχήματος για την αναμέτρηση Ισπανία-Γαλλία για την προημιτελική φάση των Ολυμπιακών αγώνων.

Ισπανία-Γαλλία (20:30)

Ισπανία και Γαλλία θα συγκρουστούν στην αρένα του Ρίο ντε Τζανέιρο έχοντας σαν στόχο την πρόκριση στους 4, εκεί πουμία εκ των δύο θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ κατά πάσα πιθανότητα.

Η Ισπανία στο ξεκίνημα της διοργάνωσης έδειχνε να χωλαίνει, ωστόσο πάτησε γκάζι εκεί που έπρεπε και πέρασε με εκκωφαντικό τρόπο στις οκτώ καλύτερες χώρες. Οι Ισπανοί έκαναν επίδειξη για άλλη μια φορά, με θύμα την Αργεντινή η οποία έκανε καλό ξεκίνημα, ωστόσο η ομάδα του Σκαριόλο βομβάρδισε από την περιφέρεια, έχοντας πολύ καλά ποσοστά έξω απο τα 6,75. Ο Ρούντι Φερνάντζεθ πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση στη διοργάνωση με 23 πόντους, ακολουθώντας ο Πάου Γκασόλ που σημείωσε 19. Ο Σκαριόλο δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με το υλικό του, έχοντας όλους τους παίκτες στη διάθεσή του γι' αυτό το κρίσιμο παιγνίδι, που θα κρίνει αν η πορεία τους θα είναι πετυχημένη φέτος.

Η Γαλλία αν και έδειχνε ό,τι είχε αρκετά θεματάκια κατά τη διάρκεια των φιλικών, κατάφερε να φτάσει στις οκτώ καλύτερες ομάδες και έχει βάλει πλώρη για τα ημιτελικά. Οι Γάλλοι μπορεί να γνώρισαν την ήττα απο τις ΗΠΑ στο προηγούμενο παιχνίδι, ωστόσο έκλεψαν την παράσταση καθώς πρόβαλαν γερή αντίσταση και έφτασαν μιά ανάσα απο τη νίκη, με τον Τόνι Πάρκερ να μην παίρνει λεπτό συμμετοχής λόγω τραυματισμού. Αυτή τη φορά ο Πάρκερ θα είναι στη διάθεση του Κολέ γι' αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι και θα καθοδηγήσει τους υπόλοιπους παίκτες.

Εκτίμηση:

Οι Γάλλοι τα πήγαν εξαιρετικά απέναντι στην καλύτερη χώρα του πλανήτη, ωστόσο το σημερινό παιχνίδι θα είναι διαφορετικό για εκείνους. Η Ισπανία δεν διαθέτει σε καμία περίπτωση την αθλητικότητα των Αμερικανών και φυσικά διαθέτουν άλλα στοιχεία που αναμένεται να δυσκολέψουν ιδιαίτερα τους Γάλλους. Προσωπικά πιστεύω πως η Ισπανία θα καταφέρει να πάρει τη νίκη έστω και δύσκολα, με την προιστορία τα τελευταία χρόνια να είναι οριακά υπέρ της με 3-2.

Πρόταση:

Ισπανία -4,5 (1,87)