Προγνωστικά στοιχήματος για την αναμέτρηση Αργεντινή-Βραζιλία για την φάση των ομίλων των Ολυμπιακών αγώνων.

Αργεντινή-Βραζιλία (20:15)

Το απόλυτο ντέρμπι βρίσκεται προ των πυλών στους Ολυμπιακούς αγώνες, με την Αργεντινή να είναι τυπικά γηπεδούχος και με την Βραζιλία να παίζει στο χώμα της, μπροστά στο κοινό της.

Στην τελευταία χρονιά του Τζινόμπιλι με τα χρώματα της Αργεντινής, η ομάδα του θέλει να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί και γιατί όχι, να κατάφερει να αποκτήσει ένα μετάλλιο. Οι Αργεντινοί ξεκίνησαν αρκετά καλά τις υποχρεώσεις τους στους Ολυμπιακούς αγώνες, καθώς πήραν δύο νίκες στα πρώτα παιχνίδια, ωστόσο προχθές γνώρισαν την ήττα απο την Λιθουανία. Η Μπιανκοσελέστε βρέθηκε σε μέτρια βραδιά, καθώς αντιμετωπίσε προβλήματα και στις δύο πλευρές του παρκέ, με τον Μάνου Τζινόμπιλι να είναι ο κορυφαίος σημειώνοντας 22 πόντους. Η ομάδα του έχει κλειδώσει την πρόκριση στους 8, όμως μια νίκη απέναντι στην Βραζιλία μέσα στο σπίτι της αποτελεί μεγάλο κίνητρο για τους παίκτες, ενώ παράλληλα θα παραμείνουν κοντά στη μάχη της πρωτιάς του ομίλου.

Η Βραζιλία σίγουρα θα περίμενε κανείς εντελώς διαφορετική την πορεία τους στη διοργάνωση, όμως μέχρι στιγμής δεν πατάει καλά στα πόδια της με τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι να είναι μονόδρομος. Οι Βραζιλιάνοι μετράνε μόλις μία νίκη σε τρία παιχνίδια, ενώ αν δεν καταφέρουν να επικρατήσουν σήμερα, τότε είναι πολύ πιθανό να μείνουν εκτός συνέχειας, κάτι που θα προκαλέσει μεγάλη απογοήτευση στους ίδιους. Το κίνητρο είναι δεδομένο, για τους λόγους που προαναφέραμε, το γήπεδο θα είναι κατάμεστο άρα οι γηπεδούχοι αναμένεται να μπουν αποφασιστικά στο παρκέ.

Εκτίμηση:

Η Βραζιλία καίγεται για τη νίκη και θα διεκδικήσει τις πιθανότητες μπροστά στους συμπατριώτες της. Η Αργεντινή διαθέτει μεγαλύτερη εμπειρία κατ' εμέ, ωστόσο πιστεύω ό,τι η αθλητικότητα των Βραζιλιάνων θα δυσκολέψει πάρα πολύ τους Αργεντίνους, αφού δεν διαθέτουν παίκτες με αυτά τα χαρακτηριστηκά και με μια καλή άμυνα, το παιχνίδι εύκολα μπορεί να γυρίσει τούμπα. Προσωπικά θα ποντάρω υπέρ των Βραζιλιάνων, δίχως να κρύψω τη μεγάλη συμπάθεια μου για τους Τζινόμπιλι και Σκόλα, όμως.... το στοίχημα είναι στοίχημα.

Πρόταση:

Βραζιλία +1,5 (1,80)